NailArt Sunday - Union Jack

Hej! Söndag och därav NailArt Sunday, yay! Lela som håller i NailArt Sunday har denna vecka temat Union Jack, så gå in på lelack.blogspot.se och klicka runt så får ni se många fina nail arts!
 
Jag hade många idéer som jag inte kunde välja mellan på hur jag skulle kunna laborera med flaggan, men tillslut var jag ändå tvungen att välja en variant, så det fick bli det prickiga alternativet. Många prickar blev det... Men prickar är ju aldrig fel, eller hur!
 
Färgerna på prickarna är väl inte så mycket att orda om, jag valde att köra på de "rätta" färgerna för att man skulle se vad det förställde, ifall prickarna inte blev tillräckligt tydliga. Jag funderade dock på om jag skulle ha någon färg i basen men kom fram till att inte ha det och jag tycker att det blev ganska bra. Idag är det alltså nästan lite nakenvarning här på bloggen! Fast jag måste erkänna att de inte är helt nakna ändå, för jag använde Isa Doras Second nail som baslack för att inte alla flagor och missfärgningar skulle synas. Second nail är inte särskilt täckande, men prickarna dolde ändå alla skavanker ganska bra, så naglarna ser ganska fina ut där bakom alla prickar.
 
 
 
 • Isa Dora - Second nail
 • China Glaze - High roller
 • China Glaze - White on white
 • China Glaze - Want my bawdy
Hejdå!

Antique roses

Hej!
Jag tänkte göra en manikyr med Keep calm, paint on som kom ut nyss med China Glazes vårkollektion. Det är ett ljust lite mintfärgat lack med silvrigt skimmer som man ser om man tittar noga. Jag hade trott att detta skulle vara ljusare innan jag köpte det, mer vitt och inte alls ett mintlack egentligen. Men eftersom jag gillar mintlack på våren så gör det inget.
 
Som jag skrev i mitt förra inlägg så har jag precis återfått mina spamping-saker, så jag ville passa på att stämpla lite eftersom det var så länge sen sist, frågan var bara vad...
 
På sistone har jag blivit mycket inspirerad av en manikyr som Sminkan på sminkan.com gjorde och sedan en manikyr som Tennails på tennails.blogpot.se har gjort vilkas kombinationer av blått/grönt med guld får mig att tänka på lite antika möbler. Såna där svulstiga sofftyger från barocken eller rokokon i guld och ljusblått. Jag har verkligen fastnat för dessa färgkombinationer, så därför valde jag att stämpla ett rosenmönster med guldlack för att efterlikna en sån där soffa som har fastnat i mitt huvud.
 
 
 
 
För att ytterliga leka med antikkänslan så duttade jag på lite av guldlacket med en make up-svamp för att ge lite "patina" åt naglarna. Roligt eller långsökt?
 • China Glaze - Keep calm, paint on
 • China Glaze - Passion
 • Konadplatta nr m65
Hejdå!

Återfunnen skatt

Hej!
Det blir inga naglar i dagens inlägg, men jag måste bara dela med mig av min glädje över återfunna skatter. Nagellack (plus alla mina stamping-prylar) som jag har trott varit försvunna för alltid har visst bara legat i en låda hemma hos mina föräldrar... oops.
 
Det var när jag började märka att jag saknade ett par jeans samt ett och annat nagellack i höstas som jag drog slutsaten att jag måste ha glömt en kasse eller väska på något tåg eller en buss i somras. Jag har till och med ringt till ett bussbolag och hört efter om de har hittat en väska (jag funderade på hur jag på ett normalt sätt skulle kunna beskriva innehållet som ett gäng omsorgsfullt förpackade nagellack).
 
 
Det var ju inte så många lack som var borta, men jag har minsann saknat dem alla! Framförallt alla mina stamping-saker hade varit lite jobbiga att ersätta. Så jag är glad att jag har hittat dem nu igen. Frågan kvarstår dock... var sjutton är byxorna någonstans?
 
Hejdå!

Puzzle nails

Hej! Idag är det trevlig söndag och det bästa med söndagar är ju självklart NailArt Sunday hos Lela på lelack.blogspot.se. Idag är temat Fritt val, så gå in på hennes sida och njut av många härliga naglar!
 
Mitt val föll på pussel, något som jag aldrig har gjort förr men jag blev ganska nöjd med resultatet. Däremot så hade jag svårt att välja färg... så det blev en s.k. "skittle" (alltså olika färger på alla naglar). Det hade nog blivit bättre med samma färg på alla fingrar, eftersom pusselmönstret är tillräckligt rörigt som det är, men, men, det är i alla fall färgglatt.
 
Jag har gjort pusselmönstret med hjälp av tejp och en duttpenna. Lite pillig var det, men det är ju det som är roligt.
 
 
 
 
Eftersom mitt sedan länge försvunna matta överlack har kommit tillrätta så testade jag att matta ned manikyren också, men jag tycker nog att manikyren var bättre glansig.
 • Depend - nr 039
 • China Glaze - Keep calm, paint on
 • China Glaze - Peachy kean
 • China Glaze - Dance baby
 • China Glaze - Electric beat
 • China Glaze - Kinetic candy
Hejdå!

Justin Biebernaglar FTW

Hej allihop, hoppas att ni avnjuter en bra lördag! Ni kanske undrar över rubriken... nej jag har inte gått i barndom och blivit tretton år... jag kan förklara! (Hehe, ursäkta min sarkastiska ton, det är inget fel på att gilla Justin Bieber.) Jag var inne på Åhléns och kollade runt lite på parfymavdelningen när jag såg Justin Biebers parfymflaska och nagellackshjärnan i mig direkt registrerade att flaskan måste vara gjord av "spun sugar"-tekniken!
 
När jag kom hem ville jag direkt göra en manikyr inspirerad flaskan, med hjälp av spun sugar-tekniken och nagellack i någorlunda samma färger. Tyvärr så fungerade inte lacken som jag valde, att göra spun sugar med, så jag fick ta en striping brush och smeta ut lite ränder för hand i stället. Det blev inte alls de där trådarna som flaskan har, men jag gillar ändå naglarna, för jag tycker att färgerna blev ganska läckra tillsammans, så jag är ändå ganska nöjd med mina Justin Biebernaglar :)
 
 
 
 
 • Viva la Diva - nr 61
 • Viva la Diva - nr 107
 • China Glaze - Wicked style
 • Viva la Diva - minilack nr 20
 • Depend Art Liner - nr 1061
Så vad tycker ni, ser inte flaskan ut att vara gjord med spun sugar-tekniken?
 
Hejdå!

Water marble och Flower Power

Hej! Åter till lacken som jag köpte ur China Glazes vårkollektion... Avant Garden som den heter får mig, både på grund av namnet och lackens färger, att tänka lite på flower power, 60- 70-talen, och därav tyger och mönster av yviga kronblad i starka färger.
 
I mitt huvud skulle jag kunna få till exakt en sån där blomma med hjälp av vattenmarmorering, fast jag har bara gjort vattenmarmorering två gånger tidigare tror jag, och aldrig fått till snitsen riktigt. Ej heller denna gång blev det riktigt som jag hade tänkt mig, men färgerna stämmer ändå ganska bra överens med min ursprungstanke om flower power åt det liter mer "disco-aktiga" hållet. Fast jag lyckades få både jack i ringfingret och dålig färgåtergivning på bilderna... men strunt samma, don´t worry, be happy! :)
 
 
 
 
 • China Glaze - Budding romance
 • China Glaze - Mimosa´s before mani´s
 • China Glaze - Passion for petals
 • Viva la Diva -  nr 107
 • ORLY - Pure porcelain (under som bas)
Även denna gång lånade jag in en "outsider" från Viva la Diva, för att få de rätta färgerna :)
 
Hejdå!

MS DOS-naglar

God kväll! Nu är det sent men fortfarande en timme kvar av söndagen. Jag har inte varit hemma så mycket idag så jag har haft lite ont om tid till nail art, men jag vill självklart ta dygnets sista minut till att vara med på Lelas NailArt Sunday på lelack.blogspot.se. Idag är temat Operativsystem. Ett kul tema, det gjorde definitivt att jag har gjort en nail art som jag nog inte hade gjort annars :)
 
Hur många är det som känner igen motivet? Jag kommer ihåg när jag var liten och familjen köpte sin första dator vilken hade MS DOS som operativsystem. Jag tror att pappa gick på datorkurs till och med och jag och mina syskon spelade ibland spel på datorn. Jag tror att kommandon till några få spel var det enda som jag kunde göra på datorn och jag ska väl inte påstå att min datorkunnighet är mycket större idag precis, oftast brukar jag bara sitta och skälla på de stackars datorerna när de inte fattar vad jag vill att de ska göra :)
 
 
 
 • Depend - 039
 • Akrylfärg
Hejdå!

Nails of yesterday

Hej! Förra veckan ställde Lela frågan om man brukar matcha sina naglar med klädseln. Själv gör jag nästan aldrig det, främst av anledningen att jag aldrig hinner vänta på torkningen när jag i stress och panik gör mig i ordning. Och dessutom så vet jag aldrig i förväg vad jag ska ha på mig utan byter kläder femton gånger innan jag har bestämt mig :)
 
Igår kväll skulle jag ut och hade faktiskt bestämt att jag skulle ha på mig en svart klänning. Eftersom jag tyckte att det blev lite färglöst med bara svart så tog jag på ett turkost skärp och så tänkte jag på det där om matchande naglar och slog för en gångs skulle till på det för att få lite mer färg. Det blev Aquadelic från China Glaze och jag tycker att lacket matchade skärpet ganska bra.
 
 
 • China Glaze - Aquadelic
Hejdå!

Avant garden plus one

God kväll! Vårens underbara snödroppar och tussilago håller sig fortfarande på avstånd, men här kommer manikyr med några av lacken ur China Glazes vårkollektion Avant Garden. Jag gillar kollektionen mycket, jag tycker att många av årets lite dammiga, på ett sätt nästan murriga... fast ljusa... lacken känns lite sköna på något sätt, ljusa pastelliga men inte för sockriga (även om jag älskar sockriga vårpasteller).
 
Jag har köpt fyra lack ur kollektionen och jag tog två duttpennor i olika storlek och lekte loss och jag tycker att det blev en ganska bra manikyr. Men som nämnts i rubriken så använde jag bara tre lack ur Avant Garden och tog in en outsider från H&M :)
 
 
 
 
 • China Glaze - Budding romance
 • China Glaze - Mimosa´s before mani´s
 • China Glaze - Passion for petals
 • Hennes & Mauritz - Rising sun
Hejdå!

Dripping nail art sunday

Hej! Äntligen söndag igen och med det kommer såklart Lelas NailArt Sunday. Det är alltid lika roligt att gå på hennes blogg och njuta av hennes och alla andra bloggares nail art, som finns på lelack.blogspot.se. Temat idag är Valfritt så jag tänkte göra ännu ett försök med DILEMMAT, att göra nail art med ett holografiskt lack. Och inte vilket hololack som helst utan det vackra, vackra Eternal beauty ur vårens Halo Hues-kollektion från Color Club.
 
Jag har använt det lila hololacket tillsammans med ett mörklila krämlack och gjort en s.k. dripping nail art, droppande eller rinnande alltså. Det är min första dripping-manikyr och jag spanade runt lite på internet för att se hur folk brukar göra den. Det verkar som att de flesta målar med en tunn nail artpensel men jag orkade inte vara så avancerad utan gjorde det bara med en duttpenna, vilket jag tycker verkade fungera helt okej.
 
 
 
 
 • Color Club - Eternal beauty
 • Viva la Diva - nr 107
Hejdå!

Daniel Wellington-inspirerat

Hej! Hoppas att påskhelgen har varit bra för er alla! Nu är det inte långt kvar till helg igen :)
 
Det är olika var jag hämtar inspiration från när jag gör nail art. Ibland är det väl ingenting speciellt, ibland är det något som finns i minnet som jag inte kommer ihåg var det kommer ifrån och ibland är det något väldigt konkret.
 
Denna manikyr är inspirerad av en Daniel Wellingtonklocka som en klasskamrat till mig bra för några veckor sedan. Inte för att jag är särskilt mycket för märken, men jag gillade tygarmbandet med ränderna. Det är något med detta marina uttryck, texturen på tyget, ränderna och färgerna, som jag tycker känns så somrigt.
 
 
 
 • China Glaze - White on white
 • OPI - Ski teal we drop
 • China Glaze - Dane baby
 • Dekorationstejp som "mall"
Hejdå!

Fastnaglad

I´m only in it for the fun.

RSS 2.0