Kasta ankar!


Som fortsättning på förra inlägget var jag tvungen att göra en manikyr i den marina färgen blått också. Så jag tänkte att det var hög tid att använda OPI:s Reflecting pool nu när jag ändå har haft det så pass länge utan att använda det. Jag tänkte först göra ringfingret blå-vitrandigt, precis som den röda manikyren, men det skulle ju vara tråkigt, så jag tänkte att jag helt enkelt kunde måla själva böljan den blå, i stället.

- Jag har använt vitt, gråblå (Wet 'n' Wild E71518), blått (Mavala Paradise blue) och mörkblått (OPI Ski teal we drop) och duttat på dels med en make up-svamp och dels med en badsvamp för att få de skiftande övergångarna. Sen så har jag precis som i förra inlägget måla ankaret, med en smal detaljpensel, i guld och sedan målat med guldglitter över. Depends guldglitter är för övrigt det bästa guldglitter som jag har testat! Det är koncentrerat, eller hur man ska säga, det skulle näästan vara heltäckande med ett lager.


Givetvis får ni även det blå skeppet till, Amerikabåten. Undrar om den är på väg till eller från Amerika? Det får jag se, ska själv till Göteborg i morgon, hoppas att man hinner få någon havsglimt.So long!Lätta ankar!


Idag har jag använt världens finaste färg, rött!

Gissa varifrån jag har fått inspiration till detta randiga sjömanstema :)

- På ringfingret har jag använt vitt nagellack och målat ränder med Viva la Divas röda nr 58 (vilket är det absolut perfekt bara RÖDA nagellacket). Ankaret har jag målat med en mörkare silver med lite silverglitter över med en tunn detaljpensel och kedjan har jag gjort med en ljusare silvernyans. På övriga naglar har jag använt OPI:s fina The show must go on.

 


Det där med att måla jämna ränder är fortfarande inte min starka sida ser jag... (Min vänsterhands manikyr tänker jag inte ens visa här.) När jag för några dagar sedan lekte med lösnaglar så var det en helt annan femma, lösnaglarna kan man ju vrida och vända på hur mycket man vill, till skillnad från ens egna fingrar. Nu ser man att lösnageln, även den, är långt ifrån perfekt, men det blev i alla falla bättre än manikyren på min egen nagel.Och som bonus får ni en bild på en passande teburk som jag har. Jag vet inte varför, men jag älskar sådana här skepp, det är någonting med sjön som suger!

 

 

 

Teenage dream


Idag är det alltså den asfjantiga Alla hjärtans dag som ju bara är till för att affärerna ska få sälja lite extra onödigt krafs som man slänger på soptippen dagen efter... Kärlek och gemenskap borde vara en självklarhet varje dag... I och för sig finns det väl värre saker som man kan uppröras över, och lite oskyldiga, om än påtvingade, romantiska middagar är väl inte det värsta :)

I vilket fall så tycker jag ändå att rosa är en ganska fin färg och invigde idag mitt nya Teenage dream från OPI:s nya Kate Perry-kollektion. Jag tycker att detta rosa, glittrande nagellack är jättefint, det glittrar helt otroligt, men det är aningen för ljust för att detaljer som hjärtan ska synas ordentligt på en omålad nagel.


Peace out!China glaze... bokstavligt talat


- Detjag har gjort är alltså att jag har målat naglarna för att se ut som porslin med förgylld kant.

Jag har helt enkelt bara målat hela nageln vit. Därefter har jag stämplat blått blommönster med konad över nageln varefter jag har målat en liten förgyllning längst ut med guldigt nagellack.

Fast att jag inte alls har målat på fri hand, utan stämplat blommönstret med konadstämpel (vilket ju får anses som ganska massproducerat) så ville jag få en känsla av gammaldags, handmålad, unik Mingvas. Därför använde jag två olika blå nyanser (konads blå speciallack samt det, här på bloggen, omtalade Ski teal we drop från OPI) när jag stämplade på mönstret för att få det lite oregelbundna intrycket. Det kanske inte syns på bilderna, men i verkligheten så skiftar det lite i nyanserna.

Aiens mystik, vad är det som gör att det lockar en så? Man kan ju inte påstå annat än att det här är kawaii i alla fall =)


Sayonara
!


... with a twist


Eftersom man blir helt förtrollad av glitterlack så var jag ju tvungen att inhandla flera stycken ur OPI:s Burlesque-kollektion. Men eftersom det har varit vinter och mörkt så har jag inte haft så mycket humör för glitter, utan det har varit lite mer dova färger varvat med juliga färger så har jag inte använda något utav glitterlacken som jag köpte (fast de skimrande lacken har jag minsann använt). Men nu tyckte jag att det var dags att faktiskt använda något av Burlesque-lacken. Så det som hände var helt enkelt att jag piffade upp mitt rökblå nagellack med Sparkle-icious vilket glitter i turkost, rosa och guld passar väldigt bra ihop med Ski teal we drop, även om själva utformningen av diagonala streck inte är särskilt burlesk utan ganska ofarlig :)


Hejdå! Hoppas att ni har en mysig söndag! (Själv ska jag arbeta i natt...)


Om färgen blå


Visst är blått en användbar färg, den kan vara diskret, neutral, man kan ha den nästan överallt till vad som helst utan att det skulle bli fel. Det är en lugn färg, som vem som helst kan använda sig av utan att egentligen misslyckas.

MEN

Jag har aldrig tyckt att blått egentligen har varit någonting att ha, jag skulle hellre välja andra färger att ha på mina naglar. Men nu när det gäller nagellack så vill man ändå ha alla färger representerade i sin samling, så jag köpte för nästan ett år sedan ett blått nagellack. Det var OPI:s Blue my mind som jag har använt en enda gång. Under årets lopp har jag även införskaffat OPI:s Reflecting pool samt Mavalas Paradise blue som egentligen är fina färger i sig men som jag aldrig har använt. De är fina i affären när man ser dem bredvid alla andra fina färger. Men när man väl ska till att bära dem, på egen hand, på sina naglar är det så tråkigt med blått.

MEN!

Jag har funnit en blå färg värdig samma namn som himlen! OPI:s Ski teal we drop ur deras Swiss-kollektion.


OPI - Ski teal we drop

Den har inte den jobbiga, blåa blå i sig, utan den har en mer rökig, grå ton i sig. I flaskan kan man nästan ana en gröngrå ton. Den är mild och lever upp till blåtts rykte att vara en lugn och skön färg, vilket den verkligen är, nästan lite vemodig men inte sorgsen. Lite som livet, i all glädje så finns ju ändå vemodet där oavsett, och det är väl det som gör det hela lite mer intressant än bara en påträngande marinblå som man har sett tusentals gånger förut och som inte säger en någonting.1. OPI - Blue my mind 2. Mavala - Paradise blue 3. OPI - Reflecting pool.


Trevlig helg!Fastnaglad

I´m only in it for the fun.

RSS 2.0