Prickade snirklar


Såklart måste man piffa upp nagellacket lite också! Så jag bestämde mig tillslut för att göra lite snirklar av prickar i avtagande storlek med vitt och rosa. Jag tycker nog att pekfingret och långfingret blev mest som jag hade tänkt mig, ringfingret och lillfingret blev något plottriga, och tummen blev väl okej.

Basen är alltså China Glazes Below deck, de vita prickarna är av Isa Doras Tip white och de rosa prickarna gjordes av OPI:s Panda-monium pink.

Bye bye!Händerna på däcket!


Den största anledningen till att jag lade in beställningen från Transdesign var egentligen China Glazes lack Below deck från Anchors away-kollektionen. Självfallet testade jag det först (så fort jag hade slitit ut innevarande manikyr) och det var så fint som jag trodde att det skulle vara. Det är dock finast i ljus, om man sitter inne i halvskummet på kvällen så blir det för mörkt för att man ska se den fina lila tonen.Skepp ohoj!


Senaste nytt!


Jaha, så kom alltså förra veckan min allra första beställning från det, här bland nagelbloggarna, så omtalade Transdesign. Jag måste säga att jag är väldigt nöjd med tipset om den sidan.

Såhär när jag ställer upp de nio lacken (på fönsterbrädan, vilket syns väldigt tydligt) som jag köpte så kan jag konstatera att jag har valt konsekvent färglösa färger, trots att jag nu när solen har börjat komma fram har känt mig väldigt pepp på de våriga pastellerna. Men några glada lack finns där allt, det ska jag visa när jag har fått tid att lacka med dem.
+ I fredags fick jag dessutom tillfälle att köpa billiga Claudia-nagellack för 10 kr st. Gissa var...


... Ullared!

Hejdå!


 

Ett stort holobaloo!


Har precis provat mitt första holografiska lack: Greta från Make Up Store. Precis som jag har läst om på lite olika bloggar så är det ganska dåligt i kvalitén när man målar det, det blir lite ojämnt och har dålig täckning, flertalet lager var jag tvungen att använda, men snyggt är det allt!

Just ett holografiskt lack är ju nästan den typ av lack som det händer mest i, på egen hand. Men ändå så var jag tvungen att göra någonting mer. Och just av anledningen att det händer så mycket i ett holografiskt lack så ville jag inte göra för mycket med det heller, för att inte förta dess genialitet.

Det slutade med att jag bara limmade på en rad med rhinestones i rosa. Rosa är ju en lättköpt färg när det gäller nageldekoration, kanske borde jag ha kört på en mer ovanlig färg, kanske grönt, som ju även framträder mer i lacket, vore roligare. Egentligen framträder alla regnbågens färger mer i lacket än just färgen rosa, men det blev visst rosa i alla fall :) Nästa gång från jag prova med gröna eller orangea stenar.Tudeloo!


Dags för pastell


Pastell är vår. Jag vet inte riktigt varför men så är det.

Jag har använt Viva la Divas minilack nr 18. Det var nästan lite väl mörkt för att vara en sådan där vårlig 60-tals raggarbilfärg i mintgrönt (som en utav mina favoriter Re-fresh mint från China Glaze). Men det var fint ändå.

För att göra någonting med det så målade jag två diagonala linjer med det silverglittriga Ink Nail Art.

För att ändå göra någonting mer så målade jag de två stora fälten på nageln med matt överlack, så att det endast är randen mitt på nageln, mellan silverlinjerna som glänser. Kontrasten mellan det matta och det glansiga syns inte riktigt på bilderna... kass som jag är på att fotografera... (Ett tecken på att våren inte riktigt är här än är mina nariga nagelband.)=> Ett tips som jag fick av en kompis i somrasär attom man råkar ut för ett krämlack, som det här, som är tjockt och segt och i allmänhet svårt att måla på naglarna, så kan man hälla i lite nagellacksthinner för att få det tunnare och snällare. Jag provade det och fick en liten förbättring... men något mirakeltips tycker jag inte att det var. Jag skyller på lackets dåliga konsistens för att det har blivit ojämnt vid nagelbanden :)

Over 'n' out!


Väntan på julafton...


Så irriterande det är att få en avi från posten till en paket som man inte får hämta ut förrän dagen efter! Jag förstår ju syftet med att de skickar ut avin i förväg, men när man väntar på paket så blir man onekligen otålig :)

Återkommer i morgon med vidare rapport...


Skiftande


Senaste manikyren på naglarna blev den här. Jag ville använda det fina Teenage Dream ville ändå ha lite mer färg än enbart det.

Så jag målade det China Glazes guldiga Misteltoe kisses över hela nageln. Sen duttade jag på Mavalas mörklila Mexico med en make up-svamp på tipparna. Över det målade jag ett par lager med OPI:s Teenage Dream för att få skarven mellan det lila och det guldiga att försvinna. Jag målade inte Teenage Dream ända ned mot nagelns rot, för att inte täcka det guldiga, samtidigt som jag krämade på lite mer vid den mörka tippen.

Bye bye!Blasé?


Jag hade inte riktigt lust med någonting färgstarkt, så efter mycket velande mellan ljusrosa, ljusrosa eller ingenting så blev det att jag målade på Viva la Divas lack nr 47 eftersom jag ändå aldrig hade provat det och ju måste göra det någon gång. Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva det... lite som ett glitterlack i genomskinlig bas som är grumligt, som om man har malt ned glittret och rört om. Det är lite gulaktigt i skimret och väldigt skirt. Egentligen så är det ganska fint, men det får nästan nagelns vita del att se lite gul ut, som den i rättvisans namn inte är, inte i den graden i alla fall :)

Även om jag inte kände för någonting utstickande, så ville jag i alla fall ha lite mer hantverk i nageln än bara lacket, så jag beklädde naglarna med en krans stenar vid nederkanten, bara för att göra någonting.Hejdå!


Testin testing...


Ett begrepp som har inte hade hört talas om förut var "ruffian", men efter att jag såg det först hos lillasystersnaglar och hos många andra underbara nagelbloggar så var jag ju förstås tvungen att själv testa också :) Eftersom jag inte lyckades göra så rak linje så drog jag bort uppmärksamheten från kanten, till lite prickar precis ovanför. Prickar som jag gjorde med min eminenta, gula duttpenna.

Jag har använt Mavalas röda Madras med matt överlack och Chinas Glazes guldiga Misteltoe kisses.

Jag kan inte placera det riktigt, men jag får associationer till en superhjältestörtkruka eller Star Trekhjälm eller något tecknat.

Hejdå!


Fastnaglad

I´m only in it for the fun.

RSS 2.0