Prickinramning

Det aprikos-rosa-aktiga krämlacket som jag har som är ganska snyggt, dessvärre förstörde jag det genom att gå lös med duttpennan. Ibland är less more :)
 
 
 
 
 • Viva la Diva - minilack nr 15
 • Depend - nr 039
 • China Glaze - Dance baby
 • China Glaze - White on white
Hejdå!

Mimmi Pigg-manikyr

Jag blev lite inspirerad att göra en Mimmi Pigg-manikyr. För att fira mina långa naglar gjorde jag en fransk mani, vilket fick bli en svart tipp formad som Mimmis... "hårfäste" (?)... och målade en rödprickig rosett över tippen. Och så gjorde jag även inramning av nagelbandet på ringfingret.
 
 
 
 • Depend - nr 039
 • Akrylfärger
Tack och hej!

Nothin´ Mousie ´bout it

Det är väl ingen som har missat detta bedårande lack! Såå spektakulärt är det ju egentligen inte, men när det är hjärtan i så är det svårt att motstå fast att det kostar 150 kr... Själva lacket skulle ha varit fint även utan hjärtanen, det är smått glitter i rosa, orange och lila i en mycket skir bas. Däremot så hade jag nog inte köpt det om det inte varit för de pluttigulliga hjärtanen... men fint är det i alla fall :)
 
Jag tog dessa bilder för ett tag sen (det syns att naglarna är lite kortare än i förra inlägget) och hade inte tänkt publicera då de inte blev så bra. Men strunt samma tänkte jag sen, det är fint lack som jag gärna ville visa upp ändå.
 
 • OPI - Nothin´ Mousie ´bout it

Hejdå!

Trådar, trådar, trådar!

Hej! Hoppas att ni har en trevlig söndag, själv sitter jag inne medan regnet öser ned utanför...
Dagens manikyr är gjord med tekniken där man trådar upp nagellacket till långa, tunna trådar. Denna teknik läste om jag om hos LucysStash.com och har testat en gång innan, då det gick sådär. Denna gången förstod däremot vad det handlade om på riktigt och jag är ganska nöjd med resultatet, jag tycker att det ser lite ut som marmor eller manettrådar eller lanternablänk i ett mörkt hav :) Detta är verkligen en rolig teknik!
 
Däremot så hade jag en annan plan med designen från början. I stället för glitter som kant under tippen så tänkte jag göra likadana lacktrådar med ett guldfärgat lack, fast bara några stycken så att guldet skulle utgöra just en kantdekoration medan de vita trådarna skulle "symbolisera" en vit tipp. Men jag upptäckte att guldlacket som jag hade inte alls fungerade att göra trådar av. För att göra en test så undersökte jag hur två andra foil- och skimmerlack betedde sig och de verkade inte heller fungera. Så jag tror att krämlack nog är de bästa (kanske de enda?) att gagna denna teknik med.
 
Eftersom man "lägger" trådarna över sitt baslack så sitter de inte fast ordentligt på nageln, varför man måste vara försiktig när man lägger på överlack... Ni ser på mitt lillfinger att jag har råkat smeta ut de tunna trådarna lite. Jag ska nog prova att fortfarande ha baslacket lite fuktigt nästa gång.
 
 
 
 
 • Svart: Depend - nr 039
 • Vitt: China Glaze - White on white
 • Glitter: Ink Nail Art - Silver Glitter plus rhine stones.
Hejdå!

Varnings-tejp-manikyr

Geting, cirkus/clownbyxor eller varningstejp... vilket man än associerar denna mani med så var det ingen tanke med manin från början... Men det blev fint i alla fall och fast jag egentligen inte har varit så inne på halvmånemanikyrer förut så tror jag nu att det kommer att bli fler i framtiden.
 
Denna manikyr tycker jag ger ett intryck av längre naglar, även om mina naglar för närvarande är längre än jag har lyckats få dem att bli på länge (för att jag inte har utsatt dem för så mycket diskning och annat plågsamt arbete måste jag skamset erkänna). Att långrandigt ger en illusion av långsmalhet har man har förut, men jag tror även att halvmånedesignen, eller den omvända franska manikyren som man också kan säga, ger ett intryck av längre naglar.
 
 
 
(Denna bild bara för att den oroliga designen ska bli ännu mer orolig)
 • Hennes & Mauritz - Going bananas
 • Svart akrylfärg, svarta rhine stones, svarta beads samt tejp som mall för ränderna.
Hejdå!

Fastnaglad

I´m only in it for the fun.

RSS 2.0