Blomsterstämplar


Det var ett tag sen jag använde konadstämplarna, så efter min förra manikyr blev jag sugen på att fortsätta. Jag har sett många som har matchat olika nyanser av samma färger och insett att det blir harmoniskt och fint, så det blev blommor med lila och lila på mina naglar och detta har jag totalt tagit från den awesome bloggaren Sweet Sugar på sugar-nails.com/ för hon har gjort den här manikyren så fin att jag var bara tvungen att göra en lika en själv.

 • Bas: China Glaze - Sweet hook
 • Stämplat: Color Club - Wild at heart
 • Konadplatta nr m51

Hejdå!

 

 

 

Skiftningar


Jag gjorde en gradient kortsidan i stället för på långsidan av naglarna. Det syns inte så väl då jag nog valde ett lite för mastigt svart tryck över, men jag tycker att det blir ganska fint ändå. Jag blir lite påmind om tigrars kinder, som under de svarta ränderna går lite gradvis från orange till vitt precis under hakan :) • Gult: Depend - Nummer oklart
 • Orange: Mavala - Tangerine
 • Rött: OPI - The show must go on
 • Mörkrött: Mavala - Madras
 • Svart: Konad - Special nail polish Black
 • Konadplatta nr m63

Hejdå!

 

 

 

Prickslända


Jag bestämde att jag skulle testa något liknande color blocking, eller inte blocken men i alla fall att blanda en färg med inte-svart-eller-vitt utan en annan stark färg. Sagt och gjort, det blev visst blått och blått :)

Mitt andra mål var att komma på något mönster att göra de båda färgerna med. Så kom jag att tänka på denna fiffiga trollslända/flickslända som Love4nails har gjort en tutorial på, och passade på att äntligen prova den. Den är enkel att göra och jag blev ganska nöjd med resultatet också.

 • Bas: China Glaze - Aquadelic
 • Prickar: OPI - Blue my mind
 • Vingar: Ink Nail Art - Silver glitter

För övrigt så bildsökte jag just på flickslända, bara för kuriosa, och fick till min förtjusning se att många var just blå och inte alls helt olika de jag har på naglarna :)

 

Trevlig helg allihop!

 

 

 

Ränderna går aldrig ur ett torkat lack


På nagelbloggen LucysStash.com såg jag en ny teknik att göra snygga mönster med, så då blev jag givetvis tvungen att prova! Tekniken går ut på man att klickar ut lite nagellack på ett papper och låter det torka lite så att det blir långa trådar i det, som man sen drar över naglarna. Ni vet så som det blir när man använder sin dotting tool och ska göra prickar och färgen börjar stelna (fast på ett bra sett :)). Jag måste säga att det är en himla smart idé, att ta tillvara på det där irriterande fenomenet att lacket börjar stelna när man leker med det! Gå gärna in och kika på hennes blogg, hon har länkat till en tutorial som man kan se tekniken på!

Det var definitivt en rolig teknik, den ska jag öva mer på. Så här blev mitt första försök:


 • Bas: Isa Dora - Marzipan
 • Ränder: China Glaze - Aquadelic

Hejdå!

 

 

 

Lila blänk


För några veckor sedan köpte jag mitt allra första flake-lack, yay! :) Det är Luxe and lush från China Glazes Hunger games-kollektion. Det är jättefint, så jag ska definitivt låta det ta en större roll nästa gång än det fick i den här manikyren där det bara fick vara på tippen.


 • Bas: Color Club - Wild at heart
 • China Glaze - Luxe and lush
 • Metalliclila dekortejp

Hejdå!

 

 

 

Porslinsinspirerat


Förra våren gjorde jag en porslinsinspirerad manikyr, och och nu har jag utvecklat det lite. Jag har hämtat inspiration från Stig Lindbergs kultklassade servisdesign Berså från 1961. Det är ju en himla snygg design så har man den inte på kaffekopparna får man väl ha det på naglarna i stället.

Jag ser efter fotograferingen att det gröna nog blev en aning mörkt, men jag antar att de flesta vet hur det ska se ut ändå :)


 • Bas: China Glaze - White on white
 • Svart och grön akrylfärg

Hejdå!

 

 

 

ABCJag fick en inbjudan att göra ABC-listan för så länge sen att det nästan är lite pinsamt att göra den nu, men eftersom jag har fått en inbjudan så vill jag göra den, bättre sent än aldrig. Tack awesome bloggaren Brilliant Nail för awarden!

Utmaningen lyder att man ska skriva någonting om sig själv med hjälp av alfabetets alla bokstäver. Här kommer min lista:

Akvariefiskar har jag.


Bassängen motionssimmar jag gärna i (inte akvariet då :)).


Couplings heter en brittisk sitcom som många inte har sett, men som är den roligaste sitcomen som gjorts.


Den bästa sommaren, är en underbart bra film.


Eiffeltornet skulle jag vilja besöka.


Fotografering kan jag inte för fem öre, men skulle gärna bli bättre på.


Garnnystan stickar jag gärna upp när jag får inspiration.


Hund eller katt? – Katt, fast hundar kan vara fina de med.


Ingenjör pluggar jag till.


Ja, tack, gärna en kaka till.


Kladdkaka.


London skulle jag gärna besöka igen.


Mjölk i kaffet.


Nailfood.


Orkidé har jag en som har överlevt i sju månader nu.


Problem har lösningar.


Quasadillas med guacamole.


Rött är en fin färg.


Sussie är smeknamnet för mitt riktiga namn som är Susanne.


Teenage dream är ett av favoritlacken.


Utsökt utsikt över Uppsala från fönstret.


Vitsippor gillar jag.


Winnerbäck är en bra artist.


Xerxes var en bra serie som gick för många år sedan på TV.


Y=f(x)


Zzzover gärna till snoozen.


Åker alla karuseller på Liseberg (förutom Fritt fall, det gör jag aldrig om).


Ältar ganska mycket, men försöker sluta :).


Önskar alla en fortsatt trevlig dag.


Som sagt, det var några veckor sedan den här awarden florerade runt, så jag tror att många redan har gjort den. Alltså taggar jag ingen speciell, utan alla som vill tycker jag ska göra listan.

 

Hejdå!

Fastnaglad

I´m only in it for the fun.

RSS 2.0