Guldtejp


Till helgen som var så invigde jag min nageltejp. I TIO likadana (någorlunda) uppsättningar. Fantasifullt nog gjorde jag samma design som jag gjorde i mitt testing, testing-inlägg... Men jag använde faktiskt andra färger :)
Först hade jag bara Viva la diva 121 med guldtejp för att det var det enda som jag hann med innan jag skulle till mitt arbete. När jag kom hem och de nymålade naglarna redan hade hunnit slitas ned en smula så färdigställde jag manikyren med OPI Show it and glow it över de mindre fälten samt fick tid att ta bort allt lack som sitter utanför, på fingrarna.Hejdå!Punktpenna


Jag har äntligen hittat en dotting tool som verkade bra, gul och fin, som jag har beställt och fått hem idag! Jag ville ha en med lite större kula på eftersom jag har haft svårt att hitta ett substitut för den av någonting som finns hemma.

  • Jag skulle vilja efterlysa en svensk term för ordet dotting tool! Är det någon som vet vad det kallas, finns det något officiellt ord? Mina egna förslag som jag har lyckats komma på skulle väl vara punktpenna, punktverktyg, prickmejsel, märkverktyg, målarklot, färgkula eller kanske fläckmakapär?


Andra fina dotting tools som man kan hitta hemma är knappnålar, som ju finns i olika storlekar. För att göra dem mer lätthanterliga kan man sticka in dem i suddgummit på en stiftpenna. (Ja, jag ser att pennan är lite gulnad, sprucken och ser allmänt äcklig ut... men det var bara därför som jag ville offra den som dotting tool.)Man kan även använda en lite rundad topp på en kulspetspenna för att göra stora prickar. Samt andra änden, den som man skriver med, kan man använda för att göra små prickar med. Ett bra sätt att få användning för en penna som har torkat eller fått slut på bläcket.Ett annat tips som man kan få som dotting tools är att använda den rundade änden på en hårnål, vilket jag inte skulle använda mig av, dessa är oftast lite ovala, ojämna och inte helt klotformade, som en riktig dotting tool är. Det är just klotformen som gör att den yta som kommer i beröring med nageln blir helt rund. (Vilket är min, i egenskap av fysiker tillika matematiker, analys av den geometriska figuren sfär.)


Ha det så gott!


Sextio streck


Övning ger kanske färdighet, men jag måste nog öva lite mer än tio fingrar för att göra jämna linjer.

Igår fick jag till slut ta mig tid att måla naglarna. Inte för att jag hade mer tid då än någon annan dag nuförtiden. Men jag skulle i alla fall inte göra någonting, för naglarna, slitsamt efteråt. Den mesta tid som behövs för nagelmålning är ju att det tar en sådan ofantlig tid på sig att torka och det ska torka mellan de olika lagren och så vidare och så vidare.

Här är i alla fall kreationen. Om man inte kan välja mellan svarta rhinestones och kristallklara rhinestones så kan man ha en på vardera sidan. Det är det som är så bra med att ha två sidor!Till den fransak tippen har jag använt China Glazes lack Swing Baby från höstkollektionen Vintage Vixen, vilket jag inte var intresserad av från början utan bara klickade hem på impuls, men som sedan har kommit att bli en favorit i vinter.

Tjingeling!


Testing


Jag har inte haft tid att måla mina naglar än med alla nya verktyg som jag har köpt. Däremot så har jag hunnit övningsmåla lite på lösnaglar. Lösnaglar är bra. Man behöver inte oroa sig för torkningstiden på lösnaglar eftersom de kan ligga och torka i lugn och ro medan man själv gör annat kul, produktivt som att diska med sina händer.

Här har jag övat på tunna, tunna streck med nailartlack. Vissa av linjerna tycker jag blev fina, medan andra blev lite smetiga i spetsarna. Men helt klart godkända för en amatör :)Här har jag invigt tejpen. Jag tog den gröna tejpen och matchade med de fyndiga färgerna grönt och grönt! Jag har varit för tveksam och fingrat med tejpen innan jag äntligen har lyckats sätta på den rakt på nageln, så det syns att den har blivit lite sliten i kanterna och bucklig, men fint ändå tycker jag. För en amatör alltså :)Väl mött! Hoppas att vi ses på måndag, då planerar jag att ta mig tid att måla naglarna igen.Som ett brev på posten


Nu har jag äntligen gjort slag i saken och beställt nail artpenslar! De kom egentligen hem i helgen, men jag har inte haft tid att inviga dem än.

Nu återstår bara att jag ska lista ut vad man ska ha alla penslar till! De smala förstår jag, de korta men breda förstår jag, men de två udda, de som är spretiga som fågelfjädrar, vad ska man ha dem till?

När jag ändå var igång att beställa så köpte jag ett tiopack tejp i olika färger, ett hjul med söta rosor och en dosa med löst glitter. Någon gång när jag får tid ska jag leka loss ordentligt med allt detta.På återseende!


Egenhändigt tillverkade blommor

Efter mycket spanande på youtube har inspirationen flödat. Det är fantastisk hur lätta vissa saker ser ut att göra. Ännu mer fantastiskt är hur snyggt folk gör saker som ser otroligt svåra ut att göra. Jag har gått lös på lösnaglar och övat på en massa olika manikyrer för hand, inte enbart med stamping art, och nu har jag äntligen försökt mig på att måla tio likadana. Det är det svåraste, att göra tio stycken likadana!

Här kommer blommorna som jag målade inför helgen med trevliga festligheter.

Roligt hur rhinestonen i mitten av blomman ser likadan ut i färgen som själva lacket jag har använt, på just denna bild. Annars är den mycket ljusare rosa.

Tack och hej, leverpastej!Välkommen till min nya blogg!


Hej och välkommen!

 

Jag är lite av en nail artnovis. Jag har hållit på i ett år ungefär med att måla naglarna med ett större intresse än noll som det var innan. För ett år sedan upptäckte jag metoden att stämpla mönster på nageln vilket gjorde det hela himla enkelt och roligt.

 

Nu har jag precis börjat att försöka måla lite detaljer för hand. Ni är hjärtligt välkomna att följa min utveckling i nail artens ädla konst på denna blogg.

 

Först ut blir mycket riktigt en konadmanikyr som jag har haft i veckan. Silver med svart hundtandsmönster över. På ringfingrarna har jag satt fyra rhinestones för att piffa till det ytterligare.

 

Jag tillägnar denna bilden en kär vän som har den pigga färgen grå som favoritfärg och fyrkanter som favoritgeometriskfigur.


 

Fastnaglad

I´m only in it for the fun.

RSS 2.0