Vad är väl en bal på slottet?

 - Jag vet!
 
I lördags var jag faktiskt på bal på slottet, Uppsala slott. Jag studerar i Uppsala och som student kan man hitta på sådana där pretentiösa och festliga saker utan någon speciell anledning. Det kostar ju lite mer pengar än en vanlig utekväll... men eftersom jag ändå redan hade en balklänning och det var just på slottet så passade jag på, bara för att ha varit med om det.
 
Backen upp mot slottets gavel.
 
Klänningen som jag bar var klänningen som jag hade på min studentbal (på gymnasiet alltså) vilket var sju år sedan, så för att få den lite uppdaterad till dagens mode hjälpte mössen mig att sy om den (eller min snälla, snälla mamma som har sytt klänningen från början).
 
Men nog om klänningen, det här är ju en nagelblogg! Klänningen är mörkröd och jag bar pärlor till, så jag gjorde en manikyr som var mörkröd och dekorerade med pärlor. Jag försökte även att hålla manikyren lite diskret och "balmässig", jag tycker att jag lyckades ganska bra med att inte blir för nail arttokig :)
 
 
 
 
I bakgrunden ser ni klänningstyget.
 
Lite experiment med poseringen, detta är halsbandet som jag hade på mig.
 • Mavala - Madras
 • Dekorationspärlor
Hejdå!

Converse

Hej! Idag är det söndag vilket innebär NailArt Sunday hos Lelack på lelack.blogspot.se som idag har temat Converse. Eftersom det var ett tag sedan som jag frihandade nu, så tänkte jag gå all in och tolkade temat bokstavligen. Såhär i efterhand kan jag undra om det var värt att lägga jag-tänker-inte-säga-hur-många timmar på en manikyr, som inte ens är särskilt unik, när man egentligen borde plugga. Jag har nästan lite ont i ögonen av detta stirrande på sådan här detaljnivå. Men jag tycker ju att det är roligt att måla, och även om det inte är perfekt så är det nog det mest detaljrika som jag har gjort, så jag är nöjd med min insats :)
 
 
 
 
 
 • China Glaze - High roller
 • Akrylfärger
Hejdå!

Många hjärtan blir det

Hej! Idag är det alla hjärtans dag, en dag som jag inte kan säga att jag är särskilt engagerad i. Visa kärlek till sin omgivning borde man göra varje dag! MEN, när tillfälle ges till manikyrtema så är det klart att man tar tillfället i akt. Alltså fram med prickpennan och göra hjärtan :)
 
Jag hade en bild i mitt huvud hur det här mönstret skulle se ut, men det blev ju inte likadant på naglarna sen. För ett mönster som man kan göra på papper kan lätt se lite plottrigt och kladdigt ut på naglarna, men många hjärtan är det i alla fall.
 
 
 
 • China Glaze - White on white
 • Viva la Diva - nr 58
 • China Glaze - Passion
 • China Glaze - Ruby pumps
 • OPI - The show must go on!
 • China Glaze - Crousin'
Hejdå!

Metamorfos

Hej! Härligt med måndag igen, jag hoppas att ni har haft en bra helg, och jag hoppas att veckan blir bra också, och att ingen vaknade upp i morse som en skalbagge. I helgen provade jag ett av lacken från China Glazes Tranzitions-kollektion, som är en kollektion bestående av nagellack som ändrar färg när man applicerar sitt överlack på dem. Detta är Metallic metamorphosis som är ett stålgrått lack med frostfinish utan överlack, som förvandlas till åskmolnsgrå, med en möjlig antydan till blått i, under överlack.
 
Jag har sett några lack ur denna kollektion som haft ganska dålig effekt, men detta lack ger definitivt den effekt som jag hade förväntat mig och ändrar verkligen färg när man tar på överlack. För normala människor som inte har flera tiotal med nagellack hemma så är det ju ett ganska bra sätt att göra lite nail art på, men för oss nagelbloggare som har några lack så hade jag lika gärna kunnat åstadkomma denna design med två lack i valfria färger :) Men som sagt, vill man inte köpa mer än ett lack så är det ett kul effektlack, och som samlare så är det också lite kul att ha ett exemplar av denna variant i samlingen.
 
 
 
Överlack på tipparna till pek- lång- och lillfingret samt nagelbädden på ringfingret. Resten är utan överlack.
 • China Glaze - Metallic metamorphosis
 
"Metamorfos"... vad är det första du kommer att tänka på när du hör det ordet?
 - Självklart är det ju en novell från svensklektionen: Kafka med sin novell om mannen som vaknade upp en dag och hade förvandlats till en skalbagge; underbart! Det får bli veckans lästips :)
 
Hejdå!

Ombre med Whirled away

Hej! Ni vet när man får en jättebra idé till en design som man gör. Och efter ett tag kommer, från bakhuvudet, fram ett minne av att man har sett någon annan som redan har gjort designen... Så är det den här gången. Jag tyckte att jag gjorde en fin manikyr, men sen kom jag på att jag hade "stulit" den från en manikyr som jag såg, och tyckte om jättemycket, förra våren. Här är den fantastiskt fina manikyren som Mona på lackynails.wordpress.com har gjort, helt klart mycket mer genomarbetad än den som jag har gjort här.
 
Det började i alla fall med att jag ville testa mitt nyinköpta Whirled away från China Glaze, och eftersom jag har gjort så mörka manikyrer det senaste ville jag använda någon ljus, vårig pastell, så jag bestämde mig för att göra en ombre med ljusblå och ljusgröna pasteller.
 
 
 
 
 Utan Whirled away.
 • Lillfinger: Isa Dora - Marzipan
 • Ringringer: China Glaze - Re-fresh mint
 • Långfinger: Depend - nr 245
 • Pekfinger: China Glaze - Kinetic candy
 • Tumme: China Glaze - Electric beat
 • China Glaze - Whirled away
Hejdå!

Pärlor på rad

Hej! Idag är det söndag, och som de flesta här i nagellacksvärlden vet, är det NailArt Sunday hos LeLacklelack.blogspot.se. Så ni ska definitivt gå in på hennes sida och kolla på alla fina bilder som hon tar på sina riktigt fina manikyrer! Jag gör ju gärna nail art alla dagar i veckan :) Men då veckans tema är streck och jag hade en manikyr som jag gjorde innan skidresan som passade in på temat, så tänkte jag att jag skulle ta tillfället i akt att för första gången delta i NailArt Sunday.
 
Här är alltså mitt streck som jag har gjort av silver beads, på en bas av det duokroma lacket Port-folio som kom med Color Clubs kollektion In True Fashion. Jag gillar verkligen färgen på detta lack, det är ett mycket fin mörklila som blir riktigt grön i vissa vinklar så jag upplever att den duokroma effekten är riktigt bra!
 
 
 
 
Här är Port-folio för sig själv, man ser skillnaden mellan färgerna på de två övre resp. de två nedre naglarna.
 
Här syns lite mer av den gröna färgen, vilken dock blir mer framträdande i verkligheten än på bilderna.
 • Color Club - Port-folio
 • Silver beads
Hejdå!

Tvåfärgstekniken med kurbits

Hej! Igår publicerade jag en manikyr med vad som i nagelvärlden brukar kallas för "one stroke", men själva målartekniken är knappast något nytt. Faktum är att tanken hade slagit mig innan men det var först när jag visade manikyren för min mamma och hon sa ordet Kurbits som jag fick ett namn på det. Kurbits är ju det som dalahästar är målade i och jag hade ju tyckt att one strokemanikyrer påminde om dalahästar men var inte säker förrän jag fick höra att någon annan tänkte samma sak.
 
Är det någon mer än jag som också har kopplat ihop utseendet på one strokeblommorna med dalahästar?
 
Kolla gärna in t.ex. denna sidan www.grannas.com och läs mer om (som det heter på svenska) tvåfärgstekniken och dess historia utanför nagelvärlden. Tekniken började användas i Leksand och Rättvik ca år 1780, alltså långt innan nagellack började användas :)

    
 Känner du igen tekniken, speciellt i de grönvita fälten på dalahästen?
 
Hejdå!

One-strokeblommor

Hej! Detta är också en manikyr som jag gjorde för ett par veckor sedan, när jag tänkte prova på one stroketekniken. Jag fuskade lite och gjorde bara tre kronblad vid nederkanten av nageln, men till nästa gång ska jag försöka mig på att forma en hel blomma. För en nästa gång, det kommer det att bli, för det är en himla rolig teknik att använda sig av.
 
Det jag la märke till är att det är bra att använda akrylfärger som håller ganska bra kvalitet. Jag försökte först med mina billiga färger vilka var för dåligt pigmenterade för att det skulle bli bra... Jag bytte till några andra färger som jag hade som var lite bättre pigmenterade och det blev i alla fall lite bättre.
 
Efter att jag hade gjort blommorna duttade jag dit några prickar och även glitter över det svarta. Såhär i efterhand undrar jag varför jag lade på glittret... det blev lite för mycket, hade räckt med blommorna som ju redan i sig är ganska mycket :)
 
 
 
 
 
 • Depend - nr 039
 • China Glaze - Fairy dust
 • Akrylfärger
Hejdå!

Fastnaglad

I´m only in it for the fun.

RSS 2.0