Fyra nyanser av blått

Hej! Äntligen är det härlig söndag med härliga nail arts hos härliga Lela på lelack.blogspot.se. Idag är temat för Lelas NailArt Sunday Fritt val, så jag passar på att visa en manikyr som jag gjorde för några veckor sedan men inte har hunnit med att publicera än.
 
Det är en tejpmanikyr med fält i olika blå nagellack. Förutom man man måste ha lite precision när man placerar tejpen så är det en relativt enkel manikyr att gör men lite tidskrävande då man måste vänta på att varje lager färg ska torka innan man kan tejpa över det för att kunna måla nästa lager.
 
Jag gillade denna manikyr, jag fick faktiskt några komplimanger när jag bar den, så då blev jag glad. Annars brukar inte folk som man inte känner granska ens naglar så nära att de ser vad man har, men jag kanske hamnade i mer exponerande situationer än vanligt den veckan :) Bland annat stod jag i den välbekanta situationen vid en kopiator/skrivare som krånglade och knappade runt på displayen när personen bredvid fick en god överblick över mina naglar och passade på att berömma dem :)
 
 
 
 
 • China Glaze - Electric Beat
 • OPI - Blue My Mind
 • Isa Dora - Silver Sky
 • Isa Dora - Polar nights
Hejdå!
 

Sunshine Award

Hej! Jag har fått två Sunshine Awards från fina Annefia på blogg.fialand.com och Mona på monasmanifest.wordpress.com! Jag har fått så fina motiveringar och ni förstår inte hur rörd jag blir, jag hade aldrig kunnat tänka mig att någon skulle uppskatta mina nail arts, men samtidigt så finns det ingenting som ger en så mycket lust till att blogga som att någon uppskattar att läsa det. Och både Monas och Annefias bloggar är så inspirerande och snygga så alla som inte har varit inne på någon av dem borde genast kolla in dem.
 
 
Reglerna för utärkelsen är följande:
 • Tacka den som gav dig utmärkelsen.
 • Lägg utmärkelseloggan på din blogg.
 • Dela med dig av 7 fakta om dig själv.
 • Nominera 5 eller fler bloggar som inspirerar dig.
 
Som sagt är jag verkligen tacksam mot  Annefia och Mona som har givit mig utmärkelsen! Dessa är mina sju fakta:
 • Jag är uppvuxen på en bondgård vilket verkligen är ett fantastiskt ställe att växa upp på. Nu har jag däremot varit stadsbo i många år.
 • Jag är vänsterhänt. Jag vet inte om någon har lagt märke till det, men det är därav alltid min högerhand som blir mannekäng här på bloggen.
 • Jag älskar att läsa böcker, jag läste till och med ett år litteraturvetenskap efter gymnasiet, men jag har svårt att få ro till att läsa när jag har mycket skolarbete att göra och läser inte alltid så mycket som jag vill.
 • Jag kan spela gitarr. Inte alls bra längre, men jag gick på musikskolan i några år under skolan och spelade, så när jag kommer åt en gitarr så tycker jag att det kan vara kul att klinka lite grand (dock aldrig med publik). Detta är dessutom en aktivitet som går stick i stäv med att ha långa naglar så det går ännu sämre nu för tiden.
 • Jag dansar stepp. Jag har aldrig varit någon danstjej, men jag har alltid tyckt att stepp har varit häftigt, så ett år tog jag tag i det och anmälde mig till en kurs vilket resulterade i att jag har dansat i ca fem år nu. Jag har bara tränat en gång i veckan, så jag är ingen Fred Astaire precis, men det är kul.
 • Jag är en obotlig samlare, jag kan inte slänga någonting! Allting med devisen "Man vet aldrig när man kan behöva den här", gamla strumpor med hål i: "jag kan behöva dem när det är tvättdag". Och viktiga papper ska vi inte ens tala om...
 • Jag är verkligen vankelmodig. De flesta människor har väl beslutsångest i och för sig men ibland känns det som att jag är den värsta på hela jordklotet.
 
Denna award har ju gått runt ett tag bland bloggarna så jag är inte säker på om någon av dem jag nominerar nu inte redan har blivit nominerad, men vi kör på i alla fall.
 
Hon med naglarna är oerhört skicklig på att måla snygga nail arts, hon frihandar fantastiskt och tar dessutom snygga swatchbilder på lacken som hon använder. Hon verkar vara en kul tjej och skriver alltid roligt och personligt.
 
Gelic' uppdaterar ofta och alltid med något nytt, roligt att se, både swatches och fantastiska nail arts av alla de slag. Hon har en snygg blogg som man alltid blir glad av att gå in och läsa och verkar vara en så härlig person.
 
 :: Nail me
Nail me skriver alltid bra och personliga inlägg och tar ofta fasta på olika teman eller speciella dagar till sina manikyrer och nail arts. Hon är dessutom den som har gjort några av mina favorit-water marbles.
 
 :: ElaKnit
Den fjärde bloggen är ingen nagelblogg, men jag gissar att många som är intresserade av naglar även är lite pyssliga av sig, och detta är en mycket inspirerande handarbetesblogg men mycket historisk fakta om olika stilar och influenser ofta med stickning. Och det är en av mina systrar som driver bloggen, så därför har jag helt objektivt nominerat den:)
 
 :: Som femte utmärkelse vill jag belöna vem som helst som vill bli utmärkt! Jag tycker att alla förtjänar lite solsken och det finns för många som inspirerar mig för att jag ska få plats med alla här, så alla som känner för att skriva sju fakta om sig själv får nu en Sunshine Award av mig.
 
Hejdå!

NailArt Sunday - Disney

Hej! Nu är det verkligen sommar på riktigt och jag har äntligen sommarlov. Eller sommarlov och sommarlov... men i alla fall inga fler tentor att plugga till. Jag är ledsen för att jag har varit frånvarande i bloggvärlden ett tag och inte kunnat följa med i alla fina bloggar därute eller bjudit er läsare på bilder på ett tag och jag blir så tacksam när jag ser att ni ändå surfat in på min blogg trots bristen på inlägg som rått här!
 
Idag är det söndag och Lelas NailArt Sunday vilket är en perfekt aktivitet att fira in sommarlovet med så idag har jag haft en riktig mastodontmålerisession. Jag kan säga att dagens manikyr tog sitt lilla tag och även om alla proportioner inte blev helt perfekta så är jag nöjd med resultatet.
 
Temat på Lelas NailArt Sunday är idag Disney och när jag tänker på Disney tänker jag först och främst på de gamla tecknade klassiska filmerna som jag tittade på när jag var yngre. En av dessa filmer som jag hade (eller har fortfarande) på kassettband och som jag valt som inspiration idag är De 101 dalmatinerna. När jag var liten gillade jag framförallt djur, men även de lite murriga stadsvyerna av London, eftersom jag är uppvuxen på landet så antar att det kändes lite "exotiskt" för mig :)
 
Bakgrunden på tumme och långfinger målade jag först röd och svampade sedan med en mörkare röd för att ge det lite struktur, samt ramade in naglarna med guld och efter det frihandade jag det som ska föreställa Pongo på långfingret och Perdita på tummen med akrylfärger. Övriga naglar målade jag med ett vitt krämlack och applicerade två lager Whirled away över för att symbolisera dalmatinerfläckar.
 
 
 
 
 
 • China Glaze - High Roller
 • Max Factor - Ruby Fruit
 • China Glaze - White On White
 • China Glaze - Whirled Away
 • Akrylfärger
Hejdå!

Fastnaglad

I´m only in it for the fun.

RSS 2.0