Nail art


Detta lack från Viva la Diva är så otroligt vackert. Lila är ju jättesvårt att fånga på bild, det blir mer blått än vad det är i verkligheten. Detta lack är varmare än på bilderna (de två sista bilderna är väl lite sannare än de första), det är mörkt i grunden men med skimmerpartiklar i ljusare rosa, lila och blått. Det sprakar riktigt mycket om det.

Dekorationen känner nog alla, som har sett Love4nails videor på youtube, igen. Det var i alla fall så jag lärde mig tekniken med blommorna. Det är superenkelt att göra och blir så himla fint och gulligt. Det jag har gjort är alltså att jag har duttat blommorna och bladen med en duttpenna och så satt en transparent sten i mitten av blomman.

 • Viva la Diva - nr 121
 • Isa Dora - 302 White dream

Hejdå!

 

 

Första advent


Jag hade egentligen tänkt att göra någonting adventaktigt till idag, men så blev det inte. Så jag fuskar och lägger in en målning som jag gjorde förra året, när jag satt och lekte loss på några lösnaglar. Den är ju i alla fall julig.Nu på kvällen så har det faktiskt börjat snöa här, riktigt passande med stora mysigt snöflingor. Tur att man inte behöver vara ute och cykla nu :)

Trevlig första advent!


Orkidémanikyr


Jag fick en fin orkidé i inflyttningspresent av mina föräldrar. Den är fortfarande fin och praktfull men några blommor har börjat ramla av, så jag tog vara på de fallna kronbladen och gjorde en praktfull manikyr av dem.

Jag målade fört naglarna vita, sen satte jag på kronbaden i ett lager överlack och klippte till så att de passade naglarna. Snabbt och enkelt!Jag kan ju avslöja att de inte mådde så bra efter ett lager topcoat över dem. Däremot så undrar jag hur länge de skulle stå sig utan överlack, får nästan testa det någon gång. För kanske att man kan få en helkväll med dem vid något extra tjusigt tillfälle :)

Hejdå!


Halvmånar


Det var något slags jippo på stan i förra veckan, så affärerna hade kvällsöppet med diverse rabatter och goodie bags. Inne på Kicks fick jag faktiskt en jättefin liten goodie bag som till min förtjusning bland mycket annat innehöll ett nagellack. Det var Ruby fruit från Max Factor och självklart måste jag ju prova det.

Det är ett mörkt oberginefärgat lack, snyggt och dramatiskt med ingenting som man inte har sett förut. Jag piffade till det genom att måla halvmånar med det lila glitterlacket Show it and glow it från OPI:s julkollektion från förra året.

 • Max Factor - Ruby fruit
 • OPI - Show it and glow it
Hejdå!


Mera höstlöv


Har försökt att måla egna lös, i stället för att stämpla. Jag ville gånga nerverna i löven som är så otroligt fina när de ringlar som blodomlopp i bladet.

Jag började med att måla hela nageln röd och överlack på det. Sen målade med ett orange lack över. Jag duttade längs ned mot roten med en make upsvamp för att få en mjuk skiftning. Så duttade jag lite gult mot tippen. Sen började det roliga, jag tog en nål och rispade jag med en nål lövets nerver så att det röda under kom fram. Det var kul att göra detta, hoppas att ni förstår tanken. • Rött: Viva la Diva - nr 58
 • Orange:Mavala - Tangerine
 • Gult: Depend - (Har inget nummer)
 

Fjädermanikyr


Om man inte vill ha fjädrar från riktiga stackars fåglar på naglarna så kan man ju försöka sig på att måla fjädrarna själv. Bara på skoj sådär för att få måla lite :)

Jag målade först den "fransiga" nederdelen med ett vitt lack med smal detaljpensel. Sen använde jag en bred, platt pensel som jag doppade i både vitt och svart lack och "kluddade runt" lite för att få till fläckarna. Det ser kanske inte så mycket ut som fjädrar, men däremot lite som en oljemålning och kul var det i alla fall. Jag ska nog prova med lite mer bruna och dova färger någon gång, så kanske det ser mer naturligt ut. • Ink nail art - White
 • Vitt: Isa Dora - Tip white
 • Svart: Claudia - Just black
Bye bye, birdie!


Ögonblicket då en torsdag blir en fredag


Det här med att piffa till en gammal manikyr med att dra på ett lager glitter är ju ett beprövat och mycket bra knep. Ett slags "gör om din vardagsmake up till en fredagsmake up"-knep. Så eftersom jag inte var så förtjust i min militärgröna manikyr (vilken i och för sig höll sig väldigt bra) så målade jag några dagar senare över ett flödigt lager med Glow up already! som kom med OPI:s julkollektion förra året. Detta blev en riktig liten pärla, glitterlacket från OPI gjorde sig mycket bra över ett mörkt lack, och krämlacket In the army blev mycket gladare med en drös glitter!

 • Isa Dora - In the army
 • OPI - GLow up already!
Hejdå!Militärgrönt


Att det är mycket grönt med betoning på mossgrönt i höst gillar jag. Något som jag däremot inte gillar, alls, är just militärgrönt. Det blir så ledset och tråkigt på något sätt och det har ju inte minsta gnutta skimmer heller. I vilket fall så köpte jag ändå det militärgröna lacket In the army från Isa Dora på rea för länge sedan och tycker att nu får det allt vara dags att jag provar det.

Här är det, i det praktfulla höstljuset som lyser med sin frånvaro.

Hejdå!


Mani-ac


För några veckor sedan fick jag besök av en nära vän som hade rest 60 mil genom halva landet. Efter att ha varit ute och druckit ett glas vin så hade vi en riktig helkväll med ett gå lös bland nagellacksdekorationerna. Jag fick den stora äran att måla och pynta hennes naglar, och såhär tacky blev det :)

Tudeloo!


Nytt till samlingen.


Jag skulle tillbringa fredagseftermiddagen med att storhandla på Coop, helt vuxet :) Men så upptäckte jag att det fanns ett Lindex precis intill, varför jag på impuls slank in en stund och lyckades komma ut med fem st nya nagellack :) De reade nämligen ut nagellack från Depend för 12.50 kr styck. Det var lite mer somriga färger som reades ut så klart, men det är ingenting som jag låter mig störas av, det finns alltid tillfälle att bära dem ändå. Det var lack nr 220 och 222 från årets vårkollektion, nr 246 och 245 från årets sommarkollektion samt nr 069 som jag inte vet riktigt var det kommer ifrån :)Från vänster:
 • 096
 • 220
 • 222
 • 245
 • 246
Hejdå!


More cherry!


Har lite ont om tid till bloggen den här veckan också, så det blir en bild från i somras när jag var inne på körsbärstemat. Som vanligt: i tanken var det fint, men långt ifrån perfekt hantverk. I alla fall så är det alltid trevligt med fransk manikyr med dekoration.Jag har använt Viva la Divas röda nr.58, till stjälkarna har jag använt China Glazes gröna Cha cha cha. Till tipparna kommer jag inte ihåg vad jag har använt, men det är något allmänt vitt lack.

Tack och hej!


Fastnaglad

I´m only in it for the fun.

RSS 2.0