Påskliljor

Hej och glad påskdag på er! Veckans tema på Lelas NailArt Sunday på lelack.blogspot.se är passande nog Påsk. Klicka gärna in där och titta på alla andra fina bloggares naglar!
 
Min tanke med den här designen var att efterlikna stilen på en gammaldags påskbonad eller påskbroderi från säg 40-60-talet kanske? Med sådär där starka, grälla, lite mörka färger om ni förstår vad jag tänker på (jag kan lika gärna vara helt ute och cykla, men det finns i alla fall en bild i mitt huvud om att det ska vara så). Jag vet inte hur väl jag lyckades med att efterlikna färgerna, men jag blev i alla fall nöjd med påskliljorna. Pekfingret blev jag mest nöjd med, men långfingret undrar jag verkligen vad gurkorna har där att göra :)
 
 
 
 • China Glaze - Dance baby
 • Akrylfärger
Glad påsk!

Påskris

Hej och glad påskafton på er! Ett snabbt inlägg idag... jag gjorde en fransk tipp med lite påskris. Utan pynt men väl med utslagna små björkkoppar.
 
 
 
 
 
 
 • China Glaze - Sweet hook
 • Akrylfärger
GLAD PÅSK!

Eastersugar

Glad påsk allesammans! Har ni begivit er till Blåkulla än? Det har jag gjort i alla fall :)
 
Tidigare i veckan gjorde jag en liten mjukstart på påskveckan med en inte allt för "påskig" men i alla fall gul manikyr. Det är gult i botten med en svart dekoration (kanske kan tolkas lite som ett väldigt finlemmat påskris om man vill vara lite påskig?) med "spun sugar"-tekniken. Vill ni se tutorial på metoden så går det hos LucysStash.com där jag först såg tekniken. Inte för att jag vet varför, men jag lämnade nederdelen av nageln gul och fäste dit en gul rhine stone.
 
 
 
 • Hennes & Mauritz - Going bananas
 • Depend - nr 039
 • Gula rhine stones
God kväll!

Dilemma på moln nummer nio

Hej! Nu är det söndag och det innebär NailArt Sunday hos Lela på lelack.blogspot.se som idag har temat Valfritt. Eftersom det var valfritt tema har jag gett mig på det stora DILEMMAT: Att göra nail art på holografiska/duokroma/multikroma lack!
 
Den senaste tiden har verkligen varit de holografiska lackens förlovade tid kan man säga, så man bara måste ju använda dem. Men som alla vet så är det svårt att göra nail art på lack som är så pass innehållsrika i sig själva. Nail arten som jag har gjort idag har ändå lämnat själva lackytan för sig själv, och utgörs av en halvmånemanikyr med pärlor vid kanten. Vad tycker ni, var det att bra försök till dekoration av ett hololack, eller hade lacket gjorts bättre rättvisa på egen hand?
 
Lacket för övrigt är Cloud nine från Color Clubs Halo Hues-kollektion från i höstas. Jag gillar verkligen namnet! Lacket är också bedårande vackert i solen, men tyvärr blir det, som många konstaterat före mig, lite platt i skuggan.
 
 
 
 
 • Color Club - Cloud nine
 • Dekorationspärlor
Hejdå!

Pärlemor

Hej! Idag har jag gjort en tejpmanikyr med ett lack ur Isa Doras Opalescent-kollektion som består av fem effektlack inspirerade av opaler. Mycket vackra skimrande lack och som vanligt med effektlack så syns de som mest över svart lack. Så jag tänkte att jag skulle göra tejpmanikyr med ett sånt lack över svart, för att riktigt kunna se vilken effekt lacket ger. Och man kan verkligen säga att det ger effekt, det är som om jag hade gjort en tejpmanikyr med ett vanligt lila skimmerlack.
 
 
 

Jag gjorde även en variant med silver beads i varje "kryss" på manikyren, jag vet inte om det blev för mycket, eller om det ger en kul effekt.
 
 
 • Depend - nr 039
 • Isa Dora - Mother of pearl
 • Silver beads
Hejdå!

Banaglar

Hej! Idag är det söndag och NailArt Sunday hos skickliga Lela på lelack.blogspot.se, som idag har temat Frukter, ett roligt tema. Jag funderade på vad jag skulle göra och kom fram till att det fick bli en variation på en frukt som jag redan har gjort en gång, nämligen banan.
 
Jag kommer ihåg att när jag var liten hade min faster stolar med klädsel i ett grafiskt mönster bestående av svart-vitrandig botten med illgula bananer på. Jag har googlat lite men inte hittat exakt det trycket på någon bild. Jag påminns om Andy Warhols banan när jag tänker på det, men eftersom jag var liten när jag såg det senast är jag inte säker. Den rosa bananen som dyker upp på mitt långfinger kommer nog från Andy Warhols skalade banan i alla fall.
 
 
 
 
Fler bilder...
... bara för att det är så fantastiskt roligt med banan.
 • China Glaze - White on white
 • Depend - nr 039
 • Akrylfärger
Hejdå!

Med ett band av prickar

Hej! Nu är två tentor avklarade, så jag tag en andningspaus och bloggar lite. Denna manikyr som jag gjorde för två veckor sedan blev jag ganska nöjd med, och det kan jag tacka mina trogna duttpennor för :)
 
Jag har använt ett rosa-auberginefärgat krämlack och gjort ett "band" med prickar på diagonalen. Jag ville ha prickar i lite olika storlekar och olika många alternerande lager med vitt och basfärgen. På ringfingret satte jag på de tre största prickarna dit rhine stones.
 
 
 
 
 • Viva la Diva - minilack nr 20
 • China Glaze - White on white
 • Rhine stones
God natt!

It´s a pink whirled

Hej! Ursäkta min dåliga uppdatering, jag är inne i en rejäl tentaperiod med tre tentor och ett projektarbete som ska avklaras. Men om en och en halv vecka är det över, och då blir det förhoppningsvis mer tid för bloggande igen. Men jag har i alla fall en manikyr att via upp idag, lagom lätt och snabb att göra.
 
Jag har använt ett rosa lack som är liksom ett bra-att-ha-lack. Det är ett ljusrosa jelly- alt. krämlack som är riktigt glansigt och fint. Det heter Hopeful och kom med China Glazes Breast cancer awareness-kollektion i höstas. Över det så har jag gjort en omvänd gradient med Whirled away.
 
 
 
 
 
 • China Glaze - Hopeful
 • China Glaze - Whirled away
Hejdå!

Gradient med fjärilar

Hej! Idag är det söndag, och Lela på lelack.blogspot.se har idag gradient som tema för sin NailArt Sunday och självklart är jag med på ett så bra tema!
 
Jag har gjort en gradient i två rosa nyanser och gjort mönster med samma färger fast på motsatt sida av nageln. I mitt huvud skulle detta bli en cool effekt, men jag är inte helt nöjd med dessa naglar faktiskt. Just de rosa färgerna (de blev faktiskt snyggare på bilderna än i verkligheten, för på riktigt är den mörkare färgen lite illrosa och den ljusa mer i en lila färgskala) och det faktum att jag gjorde just fjärilar och hur klumpigt fjärilarna är gjorda får det hela att se lite fjantigt ut, jag kan inte riktigt sätta ord på det, det är bara en känsla. Så kan det gå :) Men jag ska inte klaga, de får vara kvar på naglarna till veckan som kommer, de är fortfande fina även om de inte blev exakt som jag hade tänkt mig.
 
 
 
 
 • OPI - Panda-monium Pink
 • China Glaze - Dance baby
Hejdå!

Änglahjärtan

Hej! Äntligen lördag säger jag bara! Det har varit en vecka med fullt upp kan jag säga, har varken hunnit blogga eller hålla mig a jour med de fina bloggarna som jag följer, så idag ska det läsas :)
 
Dagens manikyr är gjord av Color Clubs lite aquafärgade Halo Hues-lack, Angel kiss, från i höstas som jag äntligen har kommit mig för att använda fast vårens holokollektion redan har kommit ut. Till nailarten letade bland mina krämlack och hittade ett lack som matchade väldigt bra... lite väl bra... För som andra bloggare redan har konstaterat innehöll Halo Hues-kollektionen fina hololack, men när de inte är i direkt ljussken så syns holoeffekten nästan ingenting alls. Alltså var det lite svårt att knäppa bilder där nailarten syntes, men jag har några bilder där det syns vad jag har gjort. Ingenting fancy men en liten rad med hjärtan längs nagelkanten.
 
 
 
 
 • Color Club - Angel kiss
 • China Glaze - Kinetic candy
Hejdå, ha en bra lördag!

Fastnaglad

I´m only in it for the fun.

RSS 2.0