San Francisco


Jag tycker att detta såg lite ut som en San Franciscodrink, med skiftningarna av apelsin och grenadin :)

- Jag har använt ett rosa lack, nr 48 från Viva la Diva på tippen. Över det har jag duttat ett gult skimmerlack från Depend (som jag inte kan se numret på) med en make up-svamp för att få fram skiftningen mellan färgerna. Över det har jag målat med det underbara guldglitterlacket från OPI vid namn Golden rainbow. Över allting stämplade jag två fjärilar i gult. Jag använde Konads pastellgula speciallack och platta nr m66. Jag tog gult till fjärilarna eftersom jag ville att de bara skulle synas lite subtilt, men resultatet blev faktiskt att de blev lite för dolda och subtila :)

Vink vink!


Lack nr 20


En snabbt ihopslängd sak innan jag skulle till arbetet. Jag använde Viva la Divas minilack nr 20, som jag nog borde ha använt tre lager av i stället för två. Över det stämplade jag en ros från Konadplatta nr m65 med Konads vita speciallack. På sidorna av banden som håller fast rosen duttade jag lite av glitterlacket Show it and glow it från OPI:s Burlesque-kollektion.Hejdå!


´

Nagellack är ingenting som jag brinner för, det är en rekreation och en hobby. Det jag brinner för kommer alltid att vara att förändra den här världen. Det är vad jag brinner för och det är en livsnödvändighet. Även om jag inte känner någon stor lust så publicerar jag ändå mina tidsinställda inlägg, en liten stunds vila från allt behöver man ändå. Så här kommer tredje sommarglassen:
88:an

Då var vi framme vid tredje glassveckan och äntligen blir det lite choklad. Men jag måste ju säga att choklad kanske inte är det roligaste att försöka lacka fram då jag inte har så många bruna lack, men ett lyckades jag ändå skrapa fram.

Här har jag använt lerfärgade Ingrid från China Glazes höstkollektion Vintage Vixen från förra hösten. Över det har jag duttat det vita White dream från Isa Dora på tippen med en badsvamp. Efter det stämplade jag zebramönster (Konadplatta nr m57) med Ingrid över det vita. Eftersom jag använde ett vanligt nagellack och inget speciallack till stämplingen så täckte själva mönstret inte så bra som man skulle önska, men sak samma, det får duga ändå.

 

 

Hejdå!

 Om det ofattbara


Vad är det för värld man lever i som driver någon till att bestämma sig att vara gud, att ta 90 ungdomars liv, att ta sig makten att bestämma att dessa människor inte ska få leva mer. Att världen är ond visst jag i och för sig redan, världen som styrs av vapen och pengar blev inte ond i fredags, den har varit det länge och det är just på grund av det som en sån här sak har kunnat hända. Och här sitter jag och målar naglarna... Jag vill sända all heder till ungdomarna som var på Utöya, för de var där på grund av att de har tagit ställning för någonting som de tror på, för att de har engagerat sig och gör någonting! Vi får inte låta dem ha dött förgäves. Det hjälper inte att fälla in en flagga i sin visningsbild på face book, och detta inlägg hjälper väl ingenting heller, men ibland vill man bara visa att man inte ignorerar det som hänt och som faktiskt händer världen över varje dag, utan att man bryr sig. Kampen den går vidare!


Bedårande!


Den här manikyren blev jag riktigt nöjd med! Så fint blev det och så enkelt att göra också!

Jag har använt holografiska Britta från Make up Store. Över det har jag satt fyra bitar dekorationstejp i en rosa färg som passade ypperligt väl med basfärgen i Britta. Och svårare än så var det inte, men ändå ger det ett så snyggt och professionellt resultat.Hejdå!


Tangerine beach


En härlig orange, fast jag aldrig bär orange nagellack så är den här färgen väldigt fin bara för att den har ett bedårande frostskimmer som känns som att det ligger någon millimeter ovanför själva basfärgen. Detta kommer givetvis inte fram på bilderna i vanlig ordning, men det är fint i alla fall. Färgen är alltså Tangerine från Mavala (ett av de dyrare lacken med tanke på att man bara får 5 ml för 45 kr). Över det har jag stämplat palmer med Konadplatta nr m31. Bladen är väl egentligen tänkta höstlöv, men målar man en egen stam så kan de definitivt passera för palmer.

Hejdå!


´


Twister

Så var det andra veckan av glasstemat och det blir nog en enkel match att lista ut glassen tror jag...

Jag har använt det härligt rosa 108 degrees i botten och målat diagonala linjer med en tunn detaljpensel med det gröna Cha cha cha, båda från China Glazes sommarkollektion Island Escape.Kommer ni ihåg förr när den här glassen hette Spirello? Det var tider det!

Hejdå!Boring


Jag hade lite brist på inspiration och tid så jag gjorde bara en halvhjärtad fransk tipp med det gröna Cha cha cha från China Glaze- Över Cha cha cha målade jag med OPI:s Glow up already!, som är ett glitterlack med olika gröna nyanser, guld och litet rött glitter i (jag tror även att jag skymtar någon rosa glitterpartikel där också). Det var faktiskt en väldigt bra kombination, även om det inte kommer fram på fotografiet.

Min mor har just nu Cha cha cha med Glow up already! på sina tånaglar :)

Hejdå!


Blomsterkrans


Det här är en manikyr som jag skulle ha haft på midsommarafton om jag hade haft ett normalt liv och inte var tvungen att arbeta när alla andra har roligt. Men men... jag tar igen det nu i alla fall.

Denna manikyr är alltså inspirerad av en midsommarkrans. Jag har gjort en fransk tipp och sedan målat själva kransen med en tunn detaljpensel med China Glazes gröna Cha cha cha. Över det har jag stämplat purpurrosa blommor med Viva la Divas minilack nr 20 och Konadplatta nr m5.

Väl mött!Solero Smoothie


Jag börjar temat med en härlig jordgubbsfärg, jag tycker att den här manikyren ser ut som jordgubbsglass med rippel. Men om jag ska välja en spcifik glass så blir det Solero Smoothie.Jag har använt OPI:s Panda-monuim pink i botten och stämplat Viva la Divas minilack nr 20 över med hjälp av Konadplatta nr. m63 över. Plus under- och överlack så klart!

Är denna glass god? Jag har aldrig smakat den, det brukar vara mest choklad som gäller när jag köper glass.

 

 

´Jag tänkte att det skulle vara roligt att ha något tema, såhär sommaren till ära. Eftersom det var så roligt att göra min GB-manikyr så bestämde jag mig för att det skulle bli ett glasstema. Så varje måndag nu i sommar kommer jag att göra en mer eller mindre långsökt tolkning av en glass.

Det vore roligt att se era glasstolkningar, jag bjudar in alla som vill att haka på detta tema!Le manikyyyr


Idag kände jag inte för något knasigt, utan bara en vanligt, fin fransk manikyr. Men så klart med något litet, extra, mer! Jag har inte riktigt något bra lack för fransk manikyr, och jag har ju i ärlighetens namn inte tillräckligt långa naglar för det heller, men sådana bagateller kan jag inte låta mig stoppas av.

- Jag målade, efter att ha lagt på mitt underlack, den yttersta tippen av nageln, med Isa Doras Tip white. Efter det målade jag en liten kant på tippen med det underbart rosa glittret Teenage Dream från OPI, med en lång, tunn detaljpensel.

(Som vanligt kan min fotografering inte göra glittret rättvisa, det ser kanske inte så mycket ut för världen på bilderna, men på riktigt så blir det riktigt piffigt.)

Au revoir!


Gullregn


Lite tidigare i somras blommade gullregnen. En fin buske/träd med hängande gula blomklasar. Som guld som regnar ned faktiskt. Jag älskar grönt och gult tillsammans, så när jag var ute på promenad och fick se dessa gula blommor mot den gröna omgivningen fick jag inspirationen till denna manikyr. Som sagt, gullregnen blommade för några veckor sedan, men jag har inte kommit mig för att måla förrän nu.Den gröna botten har jag målat med bedårande Cha cha cha från China Glazes sommarkollektion. De gula blommorna har jag gjort av prickar som jag gjort med min duttpenna i färgerna Going bananas från H & M med det mer skimrande gult lack från Depend (som jag inte har numret på) över.Se ya!


Glassgubbe


Sommar och sol och underbara färger! Någonting som är sommar är pinnglass och någonting som är pinngalss är GB Glace. Och när jag fick hem mina tre lack från China Galzes sommarkollektion gav färgerna mig inspirationen till att göra denna GB Glassgubberandig manikyr.Jag har använt det rosa 108 Degrees från China Galze som botten och därpå med en tunn detaljpensel målat ränder med korallröda Mango orange från Mavala, orangea Tangerine från Mavala samt det lila Señorita bonita från China Glaze.Hejdå!Señorita bonita


Nu har det blivit ett sådant där glapp i mitt bloggande igen.Jag har inte riktigt kunnat ta mig tid att sätta mig vid datorn och välja ut en någorlunda hyfsad bild som jag kan publicera för att sedan skriva en text till. Jag har målat naglarna någon gång ibland, men som sagt inte haft tid med det där med bloggandet på senaste tiden. Har man brist på tid kan man också få brist på lust till det, men nu har jag kommit igång lite igen.

Här tänkte jag visa Señorita bonita från China Glazes underbart somriga, somriga sommarkollektin Island Escape.

Buenas noches, señoritas!Fastnaglad

I´m only in it for the fun.

RSS 2.0