Pärlor


Jag byggde på Oxygen forest med att leka med mina nya nageldekorationer, silverpärlor, så kallade "silver beads". Mest för att jag inte kunde bestämma mig och för att det bara var för att leka så gjorde jag lite olika mönster på alla naglarna med pärlorna. Det var absolut lättare än man kan tro att placera ut dem i rader, så det var kul.

Adjöken!


Always use your topcoat, ladies!


Som ni alla säkert vet har Kicks lanserat sitt eget nagellack. När jag var inne i affären häromdagen fick jag så klart impulsen att "det är klart att jag måste testa Kicks nya lack, ska bara köpa ett eller två för att testa." Jag stillade mig faktiskt och köpte bara ett. Det blev ett murrigt grönt lack vid namn Oxygen forest.

Jag fastnade direkt för färgen i och med att det var sådär murrigt grönt med en aning av blå ton i sig, som är så på tapeten nu i höst. Men det hade lite frostskimmer i sig. Det var just frostskimret som jag föll för, då jag inte riktigt gillar de murrigt gröna krämlacken eftersom de blir för militärfärgade och... jag vill inte säga oglamorösa... men... ja lite ledsna.

Formulan var bra att lacka med, det blev tunna lager som torkade snabbt. Jag gillar det skarpt. Däremot så torkade det matt och man behövde överlack för att få det jämnt och snyggt, men man har ju nästan alltid överlack ändå, så det gjorde mig ingenting. Kicks själva har ju mantrat "Always use your Top Coat ladies, for those Longlasting Glamourous Nails!" hängandes över nagellackshyllan, så jag antar att de har lagt in sin brasklapp där :)

Här är Oxygen forest utan överlack.


Här är Oxygen forest med överlack, då kommer det fina frostskimret fram. Jag gillar verkligen denna typ av skimmer, det där så att man nästan ser penseldragen, det gillar jag :)


Bara för att jag ändå gillade tanken på det som matt så målade jag efter att jag fixat till ytan med bra överlack, men ett matt överlack. Jag gillade den varianten också, så här har jag gjort varannan så att man ska kunna jämföra men jag har ändå svårt att bestämma mig för vad jag tycker.


Vad tycker ni andra om Kicks nya nagellack?


Just keep swiming... below deck...


Jag var inte riktigt färdig med Below deck än, så det blev en omgång till av det efter att den förra manikyren åkt av. Den här gången pyntade jag denna milda mysfärg med de innerligt romantiska rosorna från Konads mönsterplattor. Även denna gång blev dekorationen i vitt.

Denna dag var dessutom solen mer villig att medverka vid fotograferingen.

Jag har alltså använt China Glazes Below deck i botten. Över det har jag stämplat med Konads vita speciallack samt platta nr m65.

Väl mött!


Höstlack från Anchors away


Nu börjar man ändå bli lite sugen på de höstliga, murriga pastellerna, och vad passar inte bättre då än China Glazes lila-taupefärgade lack Below deck - som ju ironiskt nog är från årets vårkollektion. Jag gillar det jättemycket med har inte varit så sugen på det under sommaren, nu bär jag det däremot gladeligen igen.

Dålig fantasi som jag hade så gjorde jag likadana kronblad som jag gjorde på min prästkragspastell. Jag gillar denna manikyren, det blir så skönt för ögat att vila mot den murriga, lilaaktiga färgen tillsammans med vitt. (Och så adderade jag dessutom glitter med Ink Nail Art Silver glitter längs kronbladen och självklart högglansigt överlack och en rhinestone som grädden på moset.)

M E N : Bilderna blev urkassa. Below deck behöver verkligen ljus för att det lila ska synas, och så här års är det inte varje dag som solen visar sig så mycket. Dessutom har jag som nämnts ny dator med en skärm som inte är så bra på färgåtergivning som min förra, så jag är inte ens säker själv på hur bilderna verkligen ser ut :)

Nåväl, här kommer bilderna för att ni ska se mönstret i alla fall, och efter denna långa utläggning är det ju beundransvärt om någon fortfarande läser :)

Hade!Sommarbild


Det är ganska mycket att göra i början av en utbildning, särskilt som det var ett tag sedan jag gick på gymnasiet. Det känns som att jag är den enda som inte tog studenten i somras, så jag har en del gammal kunskap som det tar ett tag att få tillbaka...

Så det blir en till manikyr från förra månaden som jag inte hann lägga upp då.

Det är en lite tacky tolkning av en prästkrage. I teorin så var det en bra idé att göra om en fransk manikyr till vita kronblad men mitt hantverke var nog inte tillräckligt skickligt. Men här är den i alla fall :)

Kronbladen har jag målat med Ink Nail Art White, de gröna prickarna har jag förstås gjort med min eminenta duttpenna, färgen var givetvis sommarens China Glaze: Cha cha cha. De gula prickarna gjorde jag med ett gult skimmerlack från Depend som jag inte kan se numret på.

Vink vink!


Hello stranger!


Gosse har jag varit borta från bloggen länge! (Längre än vanligtvis vill säga, jag brukar ju vara lite halvslapp med uppdateringarna.)

Anledning är i alla fall att jag precis har flyttat. Helt ny stad och helt nytt liv. Det tog en liten tid innan jag fixade med dator och internet men även efter det så har jag inte haft tid att måla naglarna. Det har varit fullt upp med mottagning och allt sådant på universitetet som jag börjat på.

Här lägger jag upp en manikyr som jag gjorde för ganska länge sedan, i somras någon gång ("i somras" lät väldigt avlägset, det är ju fortfarande sommar även om det börjar bli lite kallt på nätterna). Men gullig är den i alla fall.
 
Lacken som jag har använt är: Mintgrönt: Re-fresh mint från China Glaze. Gult: Going bananas från Hennes & Mauritz. Rosa: Minilack nr 16 från Viva la Diva. Körsbären har jag gjort med min kära duttpenna med Viva la Divas röda lack nr 58. Stjälkarna är gjorda med Ink nail art Green. Och till blänket har jag jag bara dragit ett litet streck med ett vitt lack med en knappnål.

Hoppas att alla har det bra där ute, så hörs vi snart igen (hoppas jag :))!


Fastnaglad

I´m only in it for the fun.

RSS 2.0